Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2012 21:44 - Климатици Бургас Кочев Клима Еоод
Автор: kochevklima Категория: Бизнес   
Прочетен: 12084 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 23.04.2018 13:54


Климатици Бургас Кочев Клима
image

Кочев Клима Еоод е новосъздадена фирма, която предлага климатици за Бургас и областта. Опитваме се да наложим нов стандарт на качество и обслужване за нашите клиенти като за начало не ги караме да чакат за монтаж, демонтаж, профилактика, оглед и други услуги свързани с поддръжката на климатици, всичко се извършва в рамките на 1 работен ден. При нас има компромис с цената на климатици и услуги, но никога с качеството. Кочев Клима Еоод държи на това клиентите ни да остават доволни и след покупка, и монтаж на климатик от нас, да не се виждаме за ремонт (освен ако климатикът няма фабричен дефект) поради некомпетентност.

 
Каква е разликата между инверторен и обикновен климатик?

Основната разлика между обикновения и инверторния климатик е начинът, по който работи компресорът. Инверторната технология се базира на контрол и промяна на оборотите на компресора. Промяната на оборотите на компресора се постига плавно и по този начин се намалява консумираната мощност. При обикновените климатици при достигане на посочената температура компресорът на климатика се изключва. За повторното му включване е необходима по-голяма електроенергия.Инверторните климатици консумират по-малко електроенергия, тъй като при доближаване и достигане на желаната температура компресорът превключва в режим на работа на ниска мощност, за да поддържа температурата в оптимални граници. По този начин консумацията на електроенергия се намалява до 65%. Въпреки по-високите цени на инверторните климатици, се компенсират от намалената консумация на електроенергия дори и при непрестанна работа на климатиците. Друго предимство на инверторния пред обикновения климатик е външната температура, при която може да работи външното тяло. Инверторният климатик може да работи на отопление при отрицателни външни температури до -20 0С. Това е трудно достижимо за обикновения климатик. На пазара се предлагат предимно два вида инверторни климатици: АС и DС инвертори. Името на този тип климатици идва от един електрически преобразувател вграден в тях, който преобразува променливото напрежение от електрическата мрежа (220V/50Hz) в постоянно и след това отново в променливо, но с друго напрежение и друга честота. AC инверторите постигат енергийна ефективност до 35% спрямо обикновените климатици, а DС инверторите до 50%.

Какво е хиперинвертор и кои марки предлагат такива инверторни климатици?

Хиперинверторна климатична система е тази,която има изключително висок коефициент на трансформация или COP и в същото време много ниски ниви на консумация на електроенергия. Примерно, COP>5 и консумация около 1 кW. Марките, които предлагат този тип инверторни климатици са: Daikin, Mitsubishi, Panasonic, Toshiba, Fujitsu и др.

  Как да разберем дали климатикът ни има нужда от фреон.

Сега ще обясня как може да разберете дали вашият климатик има нужда от фреон. Първият признак, който невинаги е показателен, когато климатикът ви започне да духа топъл или студен въздух според зависимост от сезона (лятото топъл а зимата студен) т.е. циркулира въздуха в помещението, защото няма хладилен агент, който да абсорбира и отвежда стайната температура към външното тяло. Друг признак за това, че климатикът ви има липса на фреон, е когато през летният сезон малкият кран или и двата крана на външното тяло на климатикът замръзват. Ако само по-големият кран замръзва това значи, че фреонът не може да се изпари във вътрешното тяло поради ред причини като замърсяване на питата на вътрешното тяло (изпарителят) или замърсена турбина и нарушена циркулация на въздуха. Ето какво трябва да е работното налягане на трите най-често използвани хладилни агента за битовите климатици R22, R407C и R410A.

Фреон R22 и R407C работят на еднакво налягане, което за летния сезон е от 4br до 5br съответно от това каква е външната температура на въздуха, а за зимният сезон от 20br до 25br.

Фреон R410A работи на почти двойно по-голямо налягане за летния сезон от 7br до 9br. А за зимният сезон от 30br do 33br. Друга информация за хладилните агенти, е че R22 (еднокомпонентен CHCIF2) e хлоро-флуорнo-въглеводороднo съединение, R407C (трикомпонентен) е съставен от R32/R125/R134a и R410A (двукомпонентен) съдържа R32/125 (50/50).

 

Как да изберем климатик

Ето няколко стъпки как да си изберем климатик.

Стъпка 1. Най-важно преди покупка на климатик е, да потърсим помощ от квалифицирано лице, което да ни даде насока, спрямо марки и модели климатици, според зависимост от кубатурата на помещението, в което ще го монтираме и др.

Стъпка 2. След като сме се консултирали, пристъпваме към избор на марки и модели климатици. Невинаги цената е определяща, дали един климатик е качествен или не.Но нека не забравяме, че утвърдените на пазара марки малко или много са се доказали пред потребителите.

Стъпка 3. След покупката на климатик изниква друг проблем, за който коментирахме в по-горната тема. Колко трябва да се чака докато ни го монтират. Е ако искате да ви бъде монтиран бързо и качествено климатикът доверете се на нас. Дали е закупен от фирма Кочев Клима Еоод или не това няма значение, ние ще го монтираме в рамките на 1 работен ден. Свържете се с нас на посочената страница за контакти.

 
  Подходящ климатик според големината на помещението

И тук подхващаме тема относно климатиците, която е много обширна, но ще се постарая да я разясня в няколко изречения. Както знаем климатиците имат определена номерация или стандарт, както искате го наречете, 9-ка, 12-ка, 18-ка и прочее. Това им обозначение показва кубатурата въздух, който те охлаждат или затопля. Има и друга номерация, която ще опиша примерно при климатици Daikin, Mitsubishi, Carrier 25-ca се равнява на 9-ка, 35-ца на 12-ка, 50-ка на 18-ка и прочее. И сега конкретни данни за типовете климатици относно кубатурата:

Климатик 9-ка е предназначен за помещения до 50 кубични метра.

Климатик 12-ка - 70 кубични метра.

Климатик 18-ка - от 100 до 110 кубични метра.

Климатик 24-ка - 140 кубични метра.

Като това са общи данни за климатиците. За някои модели и марки климатици кубатурата се различава + - 10 - 15m3.

Кратка таблица на климатиците според BTU (Британски Топлинни Единици), защото повечето пъти информацията за даден климатик е означена в BTU.

image

Ето и останалите абревиатури неясни за повечето хора преведени на български.

EER (energy efficiency rating - оценка на енергийната ефективност при работа на климатика в режим на охлаждане).

COP (coefficient of performance - коефициент на преобразуване при работа на климатика в режим на отопление).

 

 

  Шумни и тихи климатици

Шумът на климатиците се измерва в децибели какво всички звукове. Кой климатик е подходящ за нас, така че да не ни дразни докато сме си у дома. Е логично е да е този климатик, който вдига по-малко шум, но как да разберем това. Е тук идва на помощ информацията от производителя за даден климатик. Препоръчва се за домашни условия климатикът да работи в порядъка от 20dba до 32dba за да не дразни човешкото ухо.Марките климатиците, които работят в тази честота в повечето случаи са тези с по-реномирано име като Daikin, Mitsubishi, Panasonic, Toshiba, Fujitsu,  Chigo и др.Но има и по-евтини климатици, които се справят доста добре от към страна "липса на шум" като: Neoclima и др.

 

 

  Начин на експлоатация

Експлоатацията на един климатик е много важна за по-акуратна работа от негова страна. Хубаво е всеки месец да се почистват филтрите на климатикът с хладка вода и поне веднъж годишно да му се прави профилактика, която включва почистване на вътрешно,външно тяло и замерването на хладилният агент (фреон). За да работи по-добре климатикът е хубаво да му задавате точна стойност на работа т.е. ако искате да охлажда включете го на режим охлаждане и му задайте температурата, която искате да направи в помещението, същото нещо важи и за отопление. Когато искате да превключите от един режим в друг режим първо изключете климатикът от дистанционното управление сменете режимът при изключен климатик и след това го включете. Настройката на ламелите (лопатките) на вътрешното тяло трябва да бъдат така: на охлаждане те трябва да са успоредно на тавана, а на отопление да сочат към пода. Защо се прави това ще попитате, е аз ще ви отговоря, когато климатикът е на охлаждане за да охлади по-добре той трябва да охлади топлият въздух, който се намира в горната част на помещението, а за отопление обратно да затопли студеният въздух, който се намира пък близо до пода. Е надявам се съм ви бил полезен с този блог. Желая приятни и успешни дни на всички и нека климатиците ви работят безотказно. :)

 


П.С. Ако имате желание разгледайте нашите страници:
www.kochevklima.com
www.kochevklima.com/klimaticiburgas
www.kochevklima.com/klimaticiburgasblog
Благодарим ви за отделеното време.




Гласувай:
1





1. kochevklima - :)
12.07.2012 14:37
Надявам се този Post да е бил полезен :)
цитирай
2. анонимен - Are you as frustrated why your website traffic is low?
21.10.2012 01:16
Are you as frustrated why your website traffic is low?

What if there was simple wordpress seo plugin which can drive your kochevklima.blog.bg wordpress website traffic from zero to 55000 visitors/month...??

Don't believe see proof here: http://wp-seo-pressor.com

Google keeps changing it’s algorithm and knocking sites our of prime positions resulting in an immediate drop in sales…

…It really gets me frustrated!

I’d even moved all my sites across to wordpress (because that’s what google says is the best platform) and the results were only slightly better.

That was until I found WP SEO Pressor, it’s a simple plugin you can use to get #1 rankings in search engines and get free laser targeted traffic for your website…

…YEP that’s right, I installed it and started to get some incredible results, check them out here:

http://wp-seo-pressor.com

I noticed that your site kochevklima.blog.bg sits on wordpress and that this could possibly help you out…

…all you gotta do is install it and follow the steps you can see how I did it here:

http://wp-seo-pressor.com

Let me know how you go…

Regards, Kevin
цитирай
3. анонимен - Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your kochevklima.blog.bg website
21.10.2012 10:25
… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your kochevklima.blog.bg website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days…

…Well check out the incredible results for yourself -
http://magic-traffic-booster.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://magic-traffic-booster.com

Take care - your friend Chris
цитирай
4. анонимен - search engine ranking tips backlink building service
29.10.2012 02:42
wassup kochevklima.blog.bg admin found your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your site http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best <a href=http://cheap-mass-backlinks.com>services to increase website traffic</a> Take care. Richard
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kochevklima
Категория: Бизнес
Прочетен: 23508
Постинги: 1
Коментари: 4
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930